ponedeljek, 18. avgust 2008

Test Honda NT 700 VA DEAUVILLE (ABS)

Deauville je čisti potovalni motor, zasnovan v Hondinem razvojnem oddelku, kjer so veliko pozornosti podali različnim detajlom in dodelanosti tega lepotca. Njegova ozka silhueta se ne dokaže samo na daljših poteh, temveč tudi v ozkih mestnih jedrih je motor odlično vodljiv in stabilen. Za potovalno udobje je seveda najpomembnejši pogonski sklop, ki je sestavljen iz V-2, 2-valjnega, 4-taktnega agregata s 4- ventili na valj, vodno hlajen, 680 cm3 ter kardanskega prenosa na zadnje kolo. Agregat požene v tek 65 KM (48 kW) pri 8000 vrt./min in navora 66 Nm pri 6500 vrt./min, kar po številkah sodeč ni veliko, je pa vsekakor odlično za mirno in sproščeno vožnjo. Poraba tega agregata se giblje pod 5 litri na100km in zaloga 20 litrov prostornine rezervoarja zadošča za skoraj celodnevno vožnjo. Delovanje sklopke in menjalnika s petimi prestavami je naravnost uglašeno in zelo prijetno mehko. Masa praznega motorja je 236 kg in na medosni razdalji 1476mm se prenaša na pnevmatike dimenzij (120/70-17) spredaj in (150/70-17) zadaj, pri zaviranju in ustavljanju pomaga, 2x spredaj (296mm) in1x zadaj (276mm) disku, sistem CBS in ABS, ki sta serijsko vgrajena v modelih 08` dalje.


Za udobje je vsekakor poskrbljeno z velikim sedežem, ki nudi veliko prostora za voznika in sopotnika. V višino pa meri dobrih 805 mm (+/- 15mm). Na motorju sta standardno vgrajena stranska med seboj povezana kovčka s skupno prostornino 50 litrov, kjer lahko shranite tudi šotor. Na zadnjem delu vseeno ostane prostor še za dodaten kovček, tako da vprašanje »Kaj in koliko vzeti s seboj?« ne obstaja, samo da ne bo težje od 197 kg skupaj z vami. Glede na natovorjeno težo je možno nastavljati trdoto zadnjega vzmetenja, tako da vožnja vseeno ostaja mehka in prijetna.





Pregledna in z okroglimi prikazovalniki opremljena armaturna
plošča z vgrajenim potovalnim računalnikom.


Stranski pogled na profil motorja.


Dodelani ob oblikovani detajli.


Vgrajeni kovčki s prostornino 50 litrov.


Srečno in prijetno vožnjo.


LP

3 komentarji:

DJG pravi ...

A za tegale si me zadnjič spraševal, če bi ga mel?

Ne vem, tile potovalni motorji mi nikakor niso všeč. Po mojem mora motor bit čim bolj naked:)

Ej, vljudno te prosim... Če boš še letos kej dvokolesnega testiral... Dej me pokliči, da si pridem mal oči napasit... Prosim?

Benjamin pravi ...

Ej ni blema, če bo še kaj ti takoj sporočim. Sej sem se že ob tem spomnil na tebe,ampak sem bil mal predaleč, da bi ga prišel pogledat.
Drugače, ko sem ti razlagal nisem mislil na to Hondo NT700 ampak na Hondo CBF600, ki je bila opisana prejšnji mesec. Malo pobrskaj po postih.

crt pravi ...

hudo. 1x ko bom velik, mogoče čez 10let si bom jaz tud omislil, kaj takega!