torek, 8. januar 2008

Ferrari predstavil dirkalnik F2008!


V svetu formule 1 je pač tako, da ni nikoli časa za počivanje. Vedno je veliko dela z razvijanjem dirkalnikov, novih komponent, ki pomagajo pri doseganju vrhunskih rezultatov, raznoraznih testiranj itd. Ravno smo praznovali novo leto, in malo prej so se polegle vse polemike okoli vohunskih afer v letu 2007, že je v zraku med pristnimi navijači in novinarji čutiti pričakovanje predstavitev novih, izboljšanih dirkalnikov moštev za sezono 2008, ki se bodo prvič na dirkališče podala 16. Marca za VN Avstralije.


Kot se spodobi za prvake, so v nedeljo, 6. Januarja, v Italijanskem mestecu Maranellu, 450km vožnje od Ljubljane, predstavili v moštvu Scuderia Ferrari novi dirkalnik F2008.
Na ta dan sem imel možnost in čast se pridružiti fotoreporterju g. Veljku Jukiču, ki ima že več kot 25 let izkušenj iz poročanja iz prestižnega avtomobilističnega dirkanja - Formule 1. Tako sva se na vse zgodaj zjutraj v nedeljo odpravila na pot proti rojstnemu mestu ustanovitelja te vrhunske znamke športne avtomobilov - g. Enzo Ferrari-ja v Maranello. Pot je bila sicer kar dolga, vendar pričakovanje toliko večje in vznemirljivejše.



Ko sva prispela, je najprej sledil čas za zajtrk (seveda v Ferrari bar-u) in nato še za malo sprehoda po mestecu in obisk pristne trgovinice z spominki, pretežno vse v znamenju "poskočnega konjiča", kjer lahko ljubitelji najdete res vse, kar si zaželite.

Za vse zbiratelj prava paša za oči...



Če bi želeni izgledati kot ekipa na dirkališču, ste v delu z oblačili na pravem mestu



Kupil nisem nič, ker če bi želel odnesti ven tisto kar mi je najbolj padlo v oči, bi lahko pustil svoj fotoaparat in še kak objektiv pri njih...


-Model dirkalnika iz leta 2006 (Schumacher) v velikosti 1:8 za ceno 3990€


Sledil je prevzem kart za Media F2008 pred stavbo Galleria Ferrari...



Vhod v Gelleria Ferrari, kjer je tudi muzej vseh Ferrari dirkalnikov in avtomobilov in še kaj...


...nato pa hitro na predstavitev dirkalnika in snemanje intervjuja z dirkačema Filipe-jem Masso ter aktualnim svetovnim prvakom Kimi-jem Raikkonenom.


Vstop na dirkališče v Fiorani


Sam pogled dirkališča, kjer so vozili vsi legendarni vozniki F1 z VIP tribune...


V prostorih, kjer je potekal tiskovna konferenca novinarjev, inženirjev in dirkačev, ni bilo dovoljeno fotografiranje. Zato smo se preselili v garažo ob dirkališču, kjer smo postavili opremo za snemanje in čakali dirkače, da opravijo intervjuje za TV.




Postavitev in zavzetje najboljšega prostora za snemanje naše ekipe - z leve: Damjan Rostan (novinar); Veljko Jukič (fotoreporter) in Canon XL H1.


Sledil je prihod prvega dirkača Filipe-ja Masse, nato še...


...Kimi Raikkonen.


Po končanih pogovorih z njima, je sledil končno ogled novega F2008 v delavnici, kjer dejansko zares sestavljajo dirkalnike. V delavnico je bilo strogo prepovedano vnašanje fotoaparatov, kaj da bi šele fotografiral. Tako smo si lahko samo napasli oči in otipali novi F2008. Imam pa presenečenje za vse obiskovalce bloga...


Sledil je še ogled muzeja in nato....

...veselo pod pod koles in domov!

Lep pozdrav vsem. Benjamin





PS: Tudi meni se je uspelo dokopati do posnetkov z avtomobilom :)


4 komentarji:

crt pravi ...

Beno ti si care. Svaka čast. Super slikice. res
zdej te bodo oblegali!

Anonimni pravi ...

carsko!

Imam pa pripombo glede velikosti slik, lahko bi se ob kliku odprla večja.

Gregor Doler pravi ...

Evo, de te še jz pohvalim, res so luštne slike, ampak! -WE NEED... *forget that* -WE WANT LARGER PICS! :)

Ja fajn da si dobil priložnost iti zraven... Ker sem pač slovenc, ponosno priznam da sm ti fouš! :D

lp

Benjamin pravi ...

Lep pozdrav!

Hvala za komentarje. Glede slik je tako da vem da so premajhen, mogoče bom kdaj tudi te zamenjal za velike. Original velikost lahko dobite preko maila ali te z bloga ali katero drugo (jih je še nekaj).

LP