torek, 17. junij 2008

4. dirka za Pokal Akrapovič

Lepo pozdravljani vsi skupaj



Skupinski start

Zaključna dirka serije Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič in ob enem zadnja v spomladanskem delu (pred poletnimi odmorom) je pred vrati. Tokratna gostiteljica bo verjetno vsem znana motokros proga v Orehovi vasi (AMD Orehova vas). Ta "Kraljica slovenskih motokros prog" bo obiskana v polnem številu.

Navdušenih gledalcev je vedno veliko


Četudi je tekmovanje namenjeno amaterskim voznikom in tistim, ki se želijo preskusiti v motokrosu, je na štartni rampi vedno kdo od najhitrejših v Sloveniji.

Tokrat bosta vse navzoče s svojimi vožnjami navdušila brata Jernej Irt v MX 125 R1 in Peter Irt v MX 85 (Oba Sitar racing team).



Družina Irt


Jernej Irt na zahtevnem odcepu proge...



V kategoriji veteranov sta v dveh kategorijah doslej neporažena Silvin Vesenjak v MX Veterani 45 (MK Enduro šport Maribor) in Igor Pancar v MX Veterani 35 (AMD Šentvid pri Stični). Na istem je s polnim izkupičkom točk tudi Nick Škorja med najmlajšimi v MX 65 (TRK Tajfun šport). V najštevilčnejši kategoriji MX 125 R2 je letos tekmovalo 59 motokrosistov. S po eno zmago pa se ponašajo Rok Virant (AMD Šentvid pri Stični), Andrej Gregorič (ABC Sport) in Martin Trefer (Avstrija) in so v takšnem vrstnem redu tudi na lestvici. Podobno je kategoriji MX OPEN R2, kjer je nastopilo 48 voznikov. Zmage pa so si pripeljali vodilni v prvenstvu Dominik Potočnik (AMD Slovenske Konjice), skupno tretji Dejan Ogulin (NIX Semič) in skupno peti Dejan Podgornik (AMD Tolmin).


Jaka Može v skoku



Zaradi priljubljenosti Radizelske proge bodo dirko obiskali tudi tekmovalci iz sosednje Italije, Avstrije in Hrvaške. Več kot sto dirkačev že nestrpno pričakuje dirko. Treningi se bodo začeli ob 8.30 zjutraj. Start dirk bo ob 11. uri. Start zadnje najatraktivnejše vožnje je na sporedu ob 17-tih.



Se vidimo v Orehovi vasi...

2 komentarja:

DJG pravi ...

Ej, prvo kot prvo, super slike!

Mogoče ne bi bilo napačno, če bi ti kdaj tule gor objavil še kakšno obvestilo kdaj o kakšnem takem dogodku, da bomo tudi sami lahko šli si v živo ogledat zadeve :)

Benjamin pravi ...

Kaj pa si mislil zakaj sem to objavil. Sej Maribor ni tako daleč, Orehova vas je pa še bližje :)