torek, 17. junij 2008

CVS-Mobile...


Takole, da najprej pojasnim, da si ne bo kdo napačno razlagal in mi potem metal pod nos, zakaj nič ne pokličem, ko testiram kakšne avtomobile in podobno. Fotografiral sem predstavitev sistema za sledenje prevoznih sredstev podjetja CVS-Mobile, ki so ga priredili v prostorih Grandvid Hotel-a na Lavrici pri Ljubljani za predstavnike sedme sile.

Ob prihodu nas je na dvorišču hotela čakala zanimivost


Ker tesno sodelujejo s Šempetrskim podjetjem Ski&Sea, jim je le to omogočilo popestritev in demonstracijo sistema z mogočnimi Hummer-ji H3 in atraktivnimi štirikolesniki BRP Can-Am.


Testno vozilo Hummer H3 s sistemom CVS-Mobile za sledenje...

Še na kratko predstavim sistem in potek dneva. Podjetje CVS-Mobile je predstavilo svoj novi sledilni telematski sistem (Vselej), ki predstavlja nove mejnike na področju upravljanja z voznimi parki v Sloveniji. sistem, ki združuje najnaprednejšo informacijsko tehnologijo z GPS-sledenju, sprejema GPS podatke o položaju vozila kjerkoli v Sloveniji, kjer nato izberite telemetrijske podatke iz vozila ter jih po omrežju GSM-GPRS pošljite na osrednji strežnik v nadzornem centru. Sistem je zelo zanimiv in predvsem uporaben za kamione in podjetja, ki opravljajo z voznimi parki. V podjetju so tudi omenili, da je naslednji korak (poleg štirikolesnikov) preskušanje sistema v Rally vozilih itd.


Upravljalne konzole in potovalna karta...


Po uradni predstavitvi, smo se odpravili na pot. Pred hotelom so nas čakala vozila in vozniki, s katerimi smo se popeljali po okoliških gričih in kolovozih. Vse od kraja, kjer so nas čakali štirikolesniki. Od tam se je pot nadaljevala še v bolj zaprte in nedostopne ceste bližnjega kamnoloma in okoliškega gozda. Prvo vprašanje: "Kako bo šlo 22" na teren?"



"Smo že kar visoko, kaj praviš ti...?"


"Čez drn in strm!"


In malo čez vodo...


Jej, štirikolesni pogon v manjšem formatu
Hitro na pot: "Joža požen!"


Malo časa se je vseeno našlo tudi za kakšen fotografski utrinek...



drugače pa brrrrrmmmmmmmm....



2x brrrmmmmmmmmmm....

Kako je pa ta luža globoka??

Jaz tudi znam čez lužo!

Na koncu je sledila še zadnja kontrola. Kako smo vozili, kajti GPS je vse skrbno zabeležil vsake 3 sekunde.

Sledila so še zaključna vprašanja ter okrepčilo in povrnitev porabljanih kalorij v hotelu, nato pa pot pod noge nazaj domov.

LP

Ni komentarjev: