nedelja, 17. avgust 2008

Podvodna torbica DiCaPac...

Kot fotograf se moraš vedno truditi, da poiščeš nenavadne in zanimive motive, ki niso dostopni vsakomur ali niso vsakdanji. Tako sem pred morjem v svojo zbirko dodal še podvodno torbico proizvajalca DiCaPac za fotoaparat Canon IXUS 80IS (za EOS pride drugič, najprej je bil na vrsti poskusni zajček IXUS).


Fotoaparat v podvodni torbici

Tako je bil lahko fotoaparat vseskozi prisoten, kjerkoli sem že bil (sončenje na plaži ali pa veselo potapljanje ter opazovanje ribic in podvodnega sveta). Pretiranih globin sicer nisem raziskoval, ker ima torbica postavljeno mejo tesnosti 5 m pod vodo - naprej na lastno odgovornost. Vseeno se je dalo narediti nekaj zanimivih fotografij.


Sestava torbice je zelo enostavna na prvi pogled, a vseeno učinkovita. Osrednji del je iz prozorne gume, zaščita za objektiv je plastična z gumijastimi tesnili, sistem za zapiranje pa temelji na "zvijanju" in dvojnem ježku.


Vse funkcije so dobro vidne in dostopne.

Sama torbica je precej mehka in tako ne predstavlja težav pri opravljanju z aparatom, tudi ko si pod vodo je gumb za spreminjanje goriščne razdalje (bolje poznan kot "zoom") zlahka dosegljiv in funkcionalen. Na "ekrančku" aparata lahko z lahkoto spremljate dogajanje in iščete kadre, ki bi jih radi posneli. Priporočljivo je fotografiranje in potapljanje v jutranjih ali zgodnih dopoldanskih časih, ko je voda še čista in mirna ter ribe lačne in radovedne!

Vaš fotoaparat je tako zaščiten pred prahom vlago, vodo, peskom,....

Nakupa torbice mi ni niti malo žal in ga zelo priporočam vsem, ki se radi potapljate ali uživate obmorske radosti in bi želeli tako kakšna svoja doživetja deliti še s kom preko fotografije in vse to za zelo ugodno ceno.

LP

Ni komentarjev: